Задайте вопрос юристу

829 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Гражданское право, 28 ноября 2022, вопрос №76334

Могут ли забрать в армию

Добрый день . Мне 29 лет, я гражданин Украины, нахожусь за границей , хочу приехать домой. Я не служил но есть припесное, есть семья , жена и один ребенок .Отец у меня инвалид 1 группы, за ним ухаживает мать , но мать не справляется. Есть ещё брат родной , он за границей , он служил . Вопрос : могут ли мне вручить повестку и забрать в армию .

Ответы юристов (5)

    Гіммельфарб Станіслав  Олегович

    Доброго дня.

    Відповідно до ст. 23 Закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію", Не підлягають призову на військову службу під час мобілізації військовозобов’язані які мають дружину (чоловіка) із числа осіб з інвалідністю та/або одного із своїх батьків чи батьків дружини (чоловіка) із числа осіб з інвалідністю I чи II групи.

    Таким чином, наявність у Вашого батька інвалідності, звільняє Вас від мобілізації

    Якщо Ви бажаєте отримання повної консультації та надання алгоритму всіх можливих дій в Вашій ситуації, Ви можете звернутися до мене персонально, натиснувши кнопку "Звернутись" вгорі.

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич год назад

    Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня, Олександре!

    Оскількир Ваш батько - інвалід І групи, то Ви маєте право на відстрочку, а також при наявності відповідних документів - на виїзд за кордон.

    Виникнуть додаткові питання, натискайте кнопку "звернутись" біля мого фото.

    Адвокат Евгений Александрович

    Доброго дня!

    Вам не можуть призвати на військову службу під час мобілізації, так якпВи маєте право на відстрочку від призову по мобілізації за абз.11 частини 1 статті 23 Закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію":

    https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/3543-12#Text

    У разі наявності запитань звертайтеся через кнопку зеленого кольору Звернутися.

    Кирда Вячеслав Володимирович

    Вітаю, Олександре.

    Вас можуть спробувати призвати на військову службу, але Ви маєте право відмовитись, оскільки маєте батька з інвалідністю 1 групи.

    Загалом Вам немає чого боятись, але штраф за те, що у 29 років у Вас до сих пір приписне, заплатити прийдеться.

    Всього доброго! Якщо Ви хочете поспілкуватись індивідуально і випрацювати алгоритм дій, натискайте зелену кнопку Звернутися/Обратиться нижче фото! Буду радий допомогти.

    Савченко Олександр
    Савченко Олександр год назад

    Юрист, г. Чернигов, 9 лет опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня!

    Ви маєте право на відстрочку згідно абз. 11 ч. 1 ст. 23 ЗУ "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію".

    Однак, на практиці досить часто відмовляються надавати відстрочку, починають говорити про необхідність спільного проживання, оформлення опіки чи постійного догляду.

    Тому в разі вручення повістки раджу подати або направити поштою рекомендованим листом із повідомленням про вручення, на ім'я начальника ТЦКСП (військкомату), письмову заяву про внесення до Реєстру відповідних відомостей та надання відстрочки від мобілізації.

    Всі мої клієнти в подібних випадках без проблем отримували відстрочку.

    Якщо буде потрібна детальна консультація та зразок заяви на відстрочку, пишіть на пошту mailmessage@ukr.net


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України