Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Трудовое право, 01 декабря 2022, вопрос №76485

запись в трудовой при увольнении директора- он же собственник 100% ООО.

Добрый вечер, собственник 100% ООО оформлен и директором на предприятии...Как правильно уволить директора будучи собственником предприятия, какая запись в трудовой приувольнении.

Ответы юристов (3)

    Корнійчук Євген Іванович

    Доброго дня, у данному випадку треба

    • Протокол загальних зборів учасників тощо);
    • видати наказ про звільнення із зазначенням у ньому підстав для звільнення з посиланням на відповідну норму КЗпП України;
    • ознайомити з наказом керівника під підпис;
    • унести запис про звільнення до трудової книжки працівника на підставі виданого наказу;

    провести повний розрахунок із працівником у день його звільнення і видати йому трудову книжки

    Виключити інформацію про керівника з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань (ЄДР)

    Відомості про керівника підприємства містяться в ЄДР (стаття 17 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань» (далі - Закон)). Тому про звільнення керівника необхідно звернутися до держравного реєстратора та подати:

    • заяву встановленої форми 2;
    • примірник оригіналу (нотаріально засвідчена копія) рішення уповноваженого органу управління юридичної особи про зміни, що вносяться до ЄДР, крім внесення змін до інформації про кінцевих бенефіціарних власників (контролерів) юридичної особи, у тому числі кінцевих бенефіціарних власників (контролерів) її засновника, якщо засновник - юридична особа, про місцезнаходження та про здійснення зв’язку з юридичною особою;
    • реєстр осіб (громадян), які брали участь в засіданні уповноваженого органу управління юридичної особи, - у разі внесення змін до відомостей про громадські об’єднання, політичні партії;
    • документ про сплату адміністративного збору - у випадках, передбачених статтею 36 Закону;
    • структуру власності за формою та змістом, визначеними відповідно до законодавства.

    Повідомити орган Державної податкової служби України за місцем реєстрації юридичної особи

    Враховуючи, що директор (керівник) є відповідальною особою за ведення бухгалтерського та/або податкового обліку, протягом 10 днів з моменту звільнення необхідно повідомити про це податковий орган (пункт 66.4 статті 66 Податкового кодексу України).

    Повідомляти податковий орган потрібно за затвердженою формою № 1-ОПП із позначкою «Зміни» відповідно до пункту 9.3. розділу IX Порядку обліку платників податків і зборів, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 09 грудня 2011 року № 1588 (далі - Порядок). Крім того, слід замінити в податковому органі довідку форми № 34-ОПП. Для цього необхідно принести стару довідку і подати заяву з проханням замінити її у зв'язку зі зміною керівника підприємства (пункт 9.4. розділу IX Порядку).

    Якщо ваше питання вирішино ставте ✅ біля фото підтримайте лайком залиште відгук.

    БУДУ ВДЯЧНИЙ ЯКЩО ВИ ПІДТРИМАЄТЕ КОНСУЛЬТАЦІЮ ФІНАНСОВО НАТИСНУВШИ КНОПКУ ВІДДЯЧИТИ.

    Для детальної консультації натискайте кнопку звернутися.

    Гіммельфарб Станіслав  Олегович

    Доброго дня.

    Підставою для внесення запису в трудову книжку є Ваше розпорядження як засновника ТОВ про складання повноважень директора.

    Якщо Ви бажаєте отримання повної консультації та надання алгоритму всіх можливих дій в Вашій ситуації, Ви можете звернутися до мене персонально, натиснувши кнопку "Звернутись" вгорі.

    Айвазян Юрий Климентьевич
    Айвазян Юрий Климентьевич год назад

    Адвокат, г. Николаев, 32 года опыта

    Общаться в чате

    Доброго дня!

    Ви, як засновник, і повинні себе звільлнити.


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України