Задайте вопрос юристу

835 юриста готовы ответить сейчас

Ответ за ~15 минут

Задать вопрос на сайте

Налоговое право, 08 августа 2023, вопрос №89703 400₴

Декларація майна особи,що на постійній основі живе за кордоном

Доброго дня!

Купляю квартиру у Запоріжжі,але мешкаю вже 6 років за кордоном у Австрії та плачу податки в ції країні. Ніколи не декларували нічого,бо ніколи не працювала в Україні. Як саме я повинна задекларовати і платити податки в такому випадку?

Ответы юристов (6)

    Середницький Євгеній Вікторович

    Вітаю,

    Нерезиденти - це:

    • фізичні особи (іноземні громадяни, громадяни України, особи без громадянства), які мають постійне місце проживання за межами України, в тому числі ті, що тимчасово перебувають на території України;
    • юридичні особи, суб'єкти підприємницької діяльності, що не мають статусу юридичної особи (філії, представництва тощо), з місцезнаходженням за межами України, які створені й діють відповідно до законодавства іноземної держави, у тому числі юридичні особи та інші суб'єкти підприємницької діяльності з участю юридичних осіб та інших суб'єктів підприємницької діяльності України;
    • розташовані на території України іноземні дипломатичні, консульські, торговельні та інші офіційні представництва, міжнародні організації та їх філії, що мають імунітет і дипломатичні привілеї, а також представництва інших організацій і фірм, які не здійснюють підприємницької діяльності на підставі законів України.

    Нерухоме майно ( нерухомість) - земельні ділянки, а також об'єкти, розташовані на земельній ділянці, переміщення яких є неможливим без їх знецінення та зміни їх призначення.

    ноземець може придбати нерухомість шляхом укладення договору купівлі-продажу нерухомого майна, порядок його укладання визначені Цивільним кодексом України. Так, згідно зі статтею 657 Цивільного кодексу України договір купівлі-продажу земельної ділянки, єдиного майнового комплексу, житлового будинку (квартири) або іншого нерухомого майна укладається у письмовій формі і підлягає нотаріальному посвідченню та державній реєстрації.Розрахуватися готівкою за договором купівлі-продажу, який підлягає нотаріальному посвідченню, можна у розмірі до 50 000 (п'ятдесяти тисяч) гривень включно. Платежі на суму, яка перевищує 50 000 гривень, здійснюються шляхом переказу коштів з поточного рахунку на поточний рахунок або внесення та/або переказу коштів на поточні рахунки (у тому числі на депозит нотаріуса на окремий поточний рахунок у національній валюті).

    Для купівлі нерухомого майна фізичною особою-нерезидентом вимагається наявність облікової картки платника податків (ідентифікаційного коду). Для цього потрібно подати в відповідний орган Державної фіскальної служби України переклад паспорта особи, завірений нотаріально і заяву. Присвоєння ідентифікаційного коду відбувається протягом десяти днів. Отримавши його, можливо відкрити банківський рахунок і купити потрібну нерухомість.

    Договір купівлі-продажу проходить реєстрацію в державному реєстрі. При цьому відбувається перехід права власності. При реєстрації нотаріус перевіряє, чи були сплачені всі необхідні збори і мита, чи мають сторони право укладати правову угоду, чи поширюються обтяження або права третіх осіб на об’єкт.

    Оплата, як правило, проводиться безпосередньо в момент укладення договору, якщо немає іншої домовленості. В основному, пропонуються такі можливості:

    1. Відкриття інвестиційного рахунку та переказ на цей рахунок суми в іноземній валюті з-за кордону з подальшим продажем іноземної валюти та переказом на інвестиційний рахунок грошових коштів у гривнях (UAH) для подальшого здійснення іноземної інвестиції;
    2. Безпосередній переказ валюти з-за кордону на рахунок в іноземній валюті продавця – резидента;
    3. Оплата готівкою в банку і переказ на рахунок продавця, так як оплата готівкою дозволяється тільки в сумі до 50.000,- грн. При цьому слід звернути увагу, що необхідно пред’явити свідоцтво про походження коштів. Верхня межа незадекларованих готівкових коштів іноземців, які ввозяться в Україну, становить 10.000,- Євро.
    Карпенко Андрей Владимирович
    Карпенко Андрей Владимирович 8 месяцев назад

    Адвокат, г. Киев, 25 лет опыта

    Здравствуйте!

    Самое главное - налоговым резидентом какой страны Вы являлись

    Инструкции по выяснению «налогового подданства» содержатся в 14-й статье Налогового Кодекса (в пунктах 14.1.213 и. 14.1).

    В них сказано, что обязанность выплачивать налоги в Украине (то есть резидентство) получают:

    а) Созданные и работающие в Украине юридические лица, даже если в данный момент они не находятся на украинской территории;

    б) Налоговыми резидентами определяются дипломатические представительства, консульства и иные зарубежные представительства Украины, которым предоставляется дипломатический иммунитет и привилегии;

    в) Также резидентом Украины считается физическое лицо, имеющее здесь постоянное место жительства.

    Эти три пункта не дают исчерпывающий ответ на вопрос «Кто является налоговым резидентом Украины». Кодекс содержит «дополнительные» факторы для определения резидентов.

    Так, физлицо, проживающее за границей, остается резидентом Украины, если:

    • Его постоянное место жительства лица находится в Украине.
    • Если в Украине у физлица есть «центр жизненных интересов» (под центром жизненных интересов имеются в виду тесные личные и экономические связи со страной). К примеру, признаками «ЦЖИ» считаются проживающие на территории Украины родственники или регистрация физлица как предпринимателя в Украине. При этом, как сказано в Налоговом Кодексе, эти два фактора важные, но не определяющие в выяснении юрисдикции с ЦЖИ человека.
    • Если невозможно определить юрисдикцию с местом постоянного проживания и центром жизненных интересов, тогда лицо считается резидентом Украины, если проживает здесь 183 дня в году.
    • Если и это не поддается выяснению, тогда резидентство определяется гражданством.

    Мой ответ будет строиться исходя из того, что Вы являетесь налоговым резидентом Украины.

    В соответствии с подпунктами 170.11.1 и 170.11.2 п. 170.11 ст. 170 Налогового кодекса Украины (далее - НКУ) в случае если источник выплат любых налогооблагаемых доходов является иностранным, сумма такого дохода включается в общий годовой налогооблагаемый доход налогоплательщика - получателя, который обязан подать годовую налоговую декларацию об имущественном состоянии и доходах ( далее - налоговая декларация), и облагается налогом по ставке, определенной п. 167.1 ст. 167 НКУ (18%), кроме доходов, определенных п 167.5.4 п. 167.5 ст. 167 НКУ, облагаются налогом по ставке, определенной п 167.5.4 п. 167.5 ст. 167 НКУ (9%), кроме прибыли от операций с инвестиционными активами, облагается в порядке, определенном п. 170.2 ст. 170 НКУ, и кроме прибыли контролируемых иностранных компаний, облагается в порядке, определенном п. 170.13 ст. 170 НКУ (п. 170.13 ст. 170 НКУ вступает в силу с 01.01.2022). В случае если согласно нормам международных договоров, согласие на обязательность которых предоставлено Верховной Радой Украины, плательщик налога на доходы физических лиц может уменьшить сумму годового налогового обязательства на сумму налогов, уплаченных за границей, он определяет сумму такого уменьшения по указанным основаниям в налоговой декларации.

    Согласно п. 13.3 ст. 13 НКУ доходы, полученные физическим лицом - резидентом из источников происхождения за пределами Украины, включаются в состав общего годового налогооблагаемого дохода, кроме доходов, не подлежащих налогообложению в Украине в соответствии с положениями НКУ или международным договором, согласие на обязательность которого предоставлено Верховной Радой Украина. Пунктом 13.4 ст. 13 НКУ установлено, что суммы налогов и сборов, уплаченные за пределами Украины, зачисляются при расчете налогов и сборов в Украине по правилам, установленным НКУ. Согласно п. 13.5 ст. 13 НКУ для получения права на зачисление налогов и сборов, уплаченных за пределами Украины, плательщик обязан получить от государственного органа страны, где приобретается такой доход (прибыль), уполномоченного взимать такой налог, справку о сумме уплаченного налога и сбора, а также о базу и/или объект налогообложения. Указанная справка подлежит легализации в соответствующей стране, соответствующем заграничном дипломатическом учреждении Украины, если иное не предусмотрено действующими международными договорами Украины.

    Учитывая вышеизложенное, физическое лицо - резидент, получивший иностранный доход и уплатило налоги за пределами Украины, для получения права на зачисление уплаченных налогов должна предоставить справку от государственного органа страны, где приобретался такой доход (прибыль), уполномоченного взимать такой налог, о сумме уплаченного налога и сбора, а также о базе и/или объект налогообложения. Указанная справка подлежит легализации в соответствующей стране, соответствующем заграничном дипломатическом учреждении Украины, если иное не предусмотрено действующими международными договорами Украины.

    Конвенція між Урядом Республіки Австрія і Урядом України про уникнення подвійного оподаткування та попередження податкових ухилень стосовно податків на доходи і на майно.

    https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/040_015#Text

    ххх

    Відповідно до ч. 3 ст. 11 Закону України «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення» (далі – Закон) належна перевірка здійснюється в разі проведення фінансової операції з віртуальними активами на суму, що дорівнює чи перевищує 30 тисяч гривень;

    Відповідно до ч.3 ст.13 Закону, суб’єкт первинного фінансового моніторингу зобов’язаний, наскільки це можливо, проводити аналіз та вивчення підстав і цілей усіх фінансових операцій, що відповідають хоча б одній із таких ознак:

    є складними фінансовими операціями;

    є незвично великими фінансовими операціями;

    проведені у незвичний спосіб;

    не мають очевидної економічної чи законної мети.

    ххх

    Цивільний кодекс України

    https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/435-15#Text

    Стаття 657. Форма окремих видів договорів купівлі-продажу

    1. Договір купівлі-продажу земельної ділянки, єдиного майнового комплексу, житлового будинку (квартири) або іншого нерухомого майна укладається у письмовій формі і підлягає нотаріальному посвідченню, крім договорів купівлі-продажу майна, що перебуває в податковій заставі.

    Стаття 1087. Форми розрахунків

    1. Розрахунки за участю фізичних осіб, не пов'язані із здійсненням ними підприємницької діяльності, можуть провадитися у готівковій або в безготівковій формі за допомогою розрахункових документів у електронному або паперовому вигляді.

    3. Граничні суми розрахунків готівкою для фізичних та юридичних осіб, а також для фізичних осіб - підприємців відповідно до цієї статті встановлюються Національним банком України.

    ПОЛОЖЕННЯ

    про ведення касових операцій у національній валюті в Україні

    https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/v0148500-17#Te...

    7. Фізичні особи мають право здійснювати розрахунки готівкою:

    2) між собою за договорами купівлі-продажу, які підлягають нотаріальному посвідченню, у розмірі до 50 000 (п'ятдесяти тисяч) гривень уключно.

    Платежі на суму, яка перевищує 50 000 гривень, здійснюються шляхом переказу коштів з поточного рахунку на поточний рахунок або внесення та/або переказу коштів на поточні рахунки (у тому числі на депозит нотаріуса на окремий поточний рахунок у національній валюті).

    ВИСНОВОК: якщо вартість квартири перевищуватиме 50 тис. грн, то розрахунки по договору купівлі-продажу повинні будуть здійснюватися в безготівковій формі з поточного рахунку покупця на поточний рахунок продавця.

    Айвазян Юрий Климентьевич

    Доброго дня!

    Якщо Ви не є податковим резидентом України ( за визначенням це є фізичні особи, іноземні громадяни, громадяни України, особи без громадянства, які мають постійне місце проживання за межами України, в тому числі ті, що тимчасово перебувають на території України), то для купівлі Вами нерухомого майна Вам потрібна облікова картки платника податків (ідентифікаційний код). Для цього треба подати в відповідний орган Державної фіскальної служби України переклад паспорта особи (якщо такий переклад потрібен), завірений нотаріально і заяву. Присвоєння ідентифікаційного коду відбувається протягом десяти днів. Отримавши його, можливо відкрити банківський рахунок і купити потрібну нерухомість.

    Всі права на придбання нерухомості у нерезидентів такі самі як і в інших громадян України. Втім існують певні обмеження, окремо зазначені в законодавстві, а саме:

    1. Землі сільськогосподарського призначення не можуть передаватись у власність іноземцям, особам без громадянства, іноземним юридичним особам та іноземним державам (частина 5 статті 22 Земельного кодексу України).
    2. Іноземці та особи без громадянства можуть набувати права власності на земельні ділянки несільськогосподарського призначення в межах населених пунктів, а також на земельні ділянки несільськогосподарського призначення за межами населених пунктів, на яких розташовані об'єкти нерухомого майна, що належать їм на праві приватної власності ( частина 2 статті 81 Земельного кодексу України).
    3. Особливий порядок набуття нерезидентами права власності на об’єкти, що відносяться до державного або комунального майна;
    4. Іноземні юридичні особи можуть набувати право власності на земельні ділянки несільськогосподарського призначення:
    • у межах населених пунктів у разі придбання об'єктів нерухомого майна та для спорудження об'єктів, пов'язаних із здійсненням підприємницької діяльності в Україні;
    • за межами населених пунктів у разі придбання об'єктів нерухомого майна.
    Відповідно до Закону України №959‑ХІІ від 16.04.1991 р. «Про зовнішньоекономічну діяльність», операція з продажу нерухомого майна фізичною особою‑резидентом нерезиденту не належить до видів зовнішньоекономічної діяльності, адже така діяльність провадиться виключно між суб'єктами господарювання.

    Граничні строки розрахунків, за дотриманням яких здійснюється валютний нагляд, відповідно до Закону України №2473‑VIII від 21.06.2018 р. «Про валюту і валютні операції» та низки постанов Правління Національного банку України, прийнятих 02.01.2019 р., встановлюються саме на зовнішньоекономічні операції між резидентом та нерезидентом.

    Такими чином, щодо договору купівлі‑продажу нерухомості між фізичною особою‑резидентом та нерезидентом валютний нагляд за дотриманням граничних строків розрахунків не здійснюється.

    Водночас у зв'язку зі скасуванням індивідуальних ліцензій, які видавалися Нацбанком, наразі національне законодавство у сфері валютного регулювання не встановлює заборони або обмеження на відкриття рахунків фізичною особою за кордоном. Такі операції не потребують отримання будь‑яких дозвільних документів, так само щодо подальшого використання коштів з цих рахунків за межами України.

    Також необхідно зазначити про відповідальність за порушення порядку розрахунків, у тому числі за операцією з продажу нерухомості за кордоном шляхом перерахування коштів з рахунку нерезидента (покупця) на закордонний рахунок резидента України (продавця). Відповідно до п. 4 ч. 1 ст. 14 Закону України «Про валюту і валютні операції», до фізичних осіб за порушення вимог валютного законодавства (окрім порушення строків за операціями з експорту та імпорту товарів) можуть бути застосовані заходи впливу у вигляді штрафів, які передбачені Кодексом України про адміністративні правопорушення від 07.12.1984 р. №8073‑Х.

    Відповідальність за незаконне відкриття або використання за межами України валютних рахунків фізичних осіб, вчинене громадянином України, який постійно проживає на її території, була передбачена ст. 1622 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Проте ця норма втратила чинність після введення в дію Закону України «Про валюту і валютні операції». У Кримінальному кодексі України від 05.04.2001 р. №2341‑III відповідальність за такі діяння фізичних осіб також не встановлена.

    Отже, на сьогодні чинним законодавством України не передбачені заходи впливу за порушення фізичними особами валютного законодавства щодо відкриття і використання рахунків за межами України.

    Проте необхідно мати на увазі, що в багатьох іноземних країнах для відкриття рахунку, особливо нерезиденту такої країни, окрім сплати адміністративних зборів, необхідно подати певний пакет документів, що підтверджують майновий стан вкладника, мету використання рахунку, джерела походження коштів. Правила відкриття рахунків відрізняються не лише залежно від країни, але й від правил конкретного банку в межах однієї країни. Однак вимога підтвердження законності набуття коштів, які розміщуються на рахунку фізичної особи, є найпоширенішою. У випадку, що розглядається, підтвердженням законності набуття коштів може слугувати нотаріально посвідчений договір купівлі‑продажу нерухомого майна, а також довідка про сплату встановлених законодавством України податків з такої операції.

    Будуть нез'ясовані питання чи потреба продовжити розмову персонально, тисніть кнопку "звернутись" біля мого фото.

    Гончаренко Константин
    Гончаренко Константин 8 месяцев назад

    Юрист, г. Сумы, 5 лет опыта

    Здравствуйте.

    если это Ваша первая покупка недвижимости в Украине и Вы не отказаллись и не вышли из гражданства Украины то для граждан Украины - налоги такие

    Какие налоги платит покупатель недвижимости:

    1. сумму в размере 1% от цены недвижимости в Пенсионный фонд;
    2. государственная пошлина в размере 1% от стоимости объекта;
    3. административные сборы за переоформление права собственности в Государственном реестре.

    Какие налоги платит продавец недвижимости:

    1. Если Вы владеете недвижимостью более трех лет и это ваша первая продажа недвижимости в течение календарного года, то размер пошлины составит 1% от цены объекта, указанной в договоре, но не ниже его оценочной стоимости.

    Ну, и услуги нотариуса:) Платятся обычно пополам.

    По договоренности все платежи может заплатить кто-то один: или продавец, или покупатель.

    ---

    норми Закону України від 30 листопада 2021 року №1914-i͚x͚ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень» стосовно оподаткування продажу нерухомості.

    Відповідно до цих змін під звільнення від оподаткування (як ПДФО, так і військовий збір) першого протягом року продажу у 2022 році потраплять такі об’єкти нерухомості:

    - житловий будинок, квартира або їх частина, кімната, садовий (дачний) будинок (включаючи об’єкт незавершеного будівництва таких об’єктів, земельна ділянка, на якій розташовані такі об’єкти. Також господарсько-побутова споруда та будівлі, розташовані на такій земельній ділянці);

    - земельна ділянка, що не перевищує норми безоплатної передачі, визначені статтею 121 Земельного кодексу України, залежно від її призначення;

    - земельна ділянка сільськогосподарського призначення. Яка безпосередньо отримана платником податку у власність у процесі приватизації земель державних і комунальних сільськогосподарських підприємств, установ та організацій або приватизації земельних ділянок. Які перебували у користуванні такого платника, або виділеної в натурі (на місцевості) власнику земельної частки (паю), а також така земельна ділянка, отримана платником податку у спадщину.

    Умова щодо перебування такого майна у власності платника податку більше трьох років не поширюється на майно, отримане платником податку у спадщину.

    При цьому дохід від відчуження господарсько-побутових споруд, що розташовані на одній ділянці з житловим або садовим (дачним) будинком та продаються разом з ним, для цілей оподаткування окремо не визначатиметься.

    Другий продаж такого об’єкта або продаж об’єкта нерухомості, не зазначеного у переліку вище, підлягатиме оподаткуванню за ставкою ПДФО 5 відс.та військовий збір 1,5 відс.

    Третій та наступний продаж таких об’єктів або від продажу другого та наступних об’єктів нерухомості, не зазначених у переліку вище, підлягатиме оподаткуванню за ставкою 18 відс. ПДФО та 1.5відс. військовий збір.

    Але при цьому передбачається, що оподаткований за ставкою 18 відс. дохід від продажу об’єктів нерухомості може бути зменшений на документально підтверджені витрати на придбання об’єкта нерухомості, розташованого на території України.

    Під витратами на придбання об’єкта нерухомості розуміються:

    - кошти, сплачені платником податків як вартість цінних паперів та майнових прав, погашення яких відбулося шляхом передачі об’єкта нерухомості (або його частини);

    - кошти, передані в управління управителю фонду фінансування будівництва;

    - витрати, понесені на придбання об’єкта нерухомості на етапі незавершеного будівництва;

    - вартість об’єкта нерухомості, переданого платнику податку у власність як оплата його частки у статутному капіталі господарського товариства при виході такого платника податків із складу учасників юридичної особи;

    - вартість предмета іпотеки, за якою іпотекодержатель набув у власність предмет іпотеки;

    - витрати на придбання об’єкта нерухомості на підставі договору купівлі-продажу, міни, у тому числі вартість майна, що було передано як компенсація за такими договорами;

    - реєстраційні збори, державне мито та аналогічні платежі, що здійснюються у зв’язку з придбанням (отриманням) прав на об’єкт нерухомості;

    - вартість об’єкта нерухомості, що був задекларований особою як об’єкт декларування у порядку одноразового (спеціального) добровільного декларування, відповідно до підрозділу 9-4 розділу x͚x͚ Податкового кодексу України;

    - вартість об’єкта нерухомості, що був отриманий при ліквідації (припиненні) юридичної особи (у тому числі іноземної) або утворення без статусу юридичної особи (у тому числі іноземного) платником податків – акціонером (учасником, партнером, пайовиком, засновником, контролюючою особою);

    - витрати, понесені на будівництво об’єкта нерухомості.

    Об’єкт нерухомості, подарований платнику податку, вважається придбаним за вартістю, що дорівнює сумі державного мита, реєстраційного збору чи інших аналогічних платежів, податків та зборів, сплачених у зв’язку з таким даруванням.

    Розрахунок зменшення доходу від продажу об’єктів нерухомості на суми дозволених витрат проводиться платником податку самостійно, а якщо стороною договору купівлі-продажу, міни об’єктів нерухомого майна є юридична особа чи самозайнята особа - такою особою.

    При цьому якщо платник податку скористався правом на зарахування витрат, він зобов’язаний задекларувати доходи від усіх операцій з продажу, міни об’єктів нерухомості, здійснених протягом звітного (податкового) року, в тому числі і якщо стороною договору купівлі-продажу, міни об’єкта нерухомого майна є юридична особа чи самозайнята особа.

    Копії документів, що підтверджують зазначені витрати, надаються разом з податковою декларацією.

    У такому самому порядку оподатковується дохід від продажу (обміну) об’єкта незавершеного будівництва.

    З повагою,

    Костянтин Гончаренко

    Дерій Владислав Олегович
    25%

    Доброго дня!

    У Вас як ПОКУПЦЯ нерухомості немає необхідності подавати декларацію про придбання майна.

    А от ПРОДАВЕЦЬ зобов’язаний подати декларацію за підсумками року про доходи від продажу нерухомого майна.

    Договір купівлі-продажу нерухомості оформляється в нотаріуса, який вносить інформацію про зміну власника нерухомості до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно. Вам як покупцеві потрібно оплатити:

    1. Збір Пенсійного фонду. Після укладання угоди покупцеві житла необхідно сплатити збір до Пенсійного фонду в розмірі 1 % суми покупки. Отриману квитанцію про оплату треба надати нотаріусу, який на її підставі внесе відомості до Державного реєстру. Якщо Ви купуєте нерухоме майно вперше, то звільняєтеся від сплати збору на обов'язкове державне пенсійне страхування, але нотаріусу необхідно надати документи , що підтверджують звільнення від сплати збору відповідно до пункту 15-2 Порядку сплати збору на обов'язкове державне пенсійне страхування з окремих видів господарських операцій.
    2. Держмито за посвідчення операції з нерухомістю нотаріусом. Сплачується відповідно до Декрету Кабміну України «Про державне мито» в розмірі 1 % кадастрової вартості житла. За домовленістю сторін сума державного мита ділиться між покупцем і продавцем.
    3. Послуги нотаріуса. Можливі два варіанти: звернення до приватного нотаріуса або до державного. У другому випадку можна заощадити трохи грошей, але зазвичай реєстрація купівлі-продажу нерухомості державним нотаріусом займає більше часу. Зазвичай плата за нотаріальні послуги ділиться між обома сторонами порівну.

    При виникненні додаткових питань натискайте "Звернутися". Всього доброго!

    Кирда Вячеслав Володимирович
    75%

    Вітаю, Lena!

    Купляю квартиру у Запоріжжі,але мешкаю вже 6 років за кордоном у Австрії та плачу податки в ції країні. Ніколи не декларували нічого,бо ніколи не працювала в Україні. Як саме я повинна задекларовати і платити податки в такому випадку?

    НІЧОГО ДЕКЛАРУВАТИ У ДАНОМУ ВИПАДКУ ВИ НЕ ПОВИННІ, ПОДАВАТИ ЯКУСЬ ДЕКЛАРАЦІЮ МАЙНА ОСОБИ. ВИ ПРОСТО ВИСТУПАЄТЕ СТОРОНОЮ У ДОГОВОРІ КУПІВЛІ-ПРОДАЖУ ТА ЗОБОВ'ЯЗАНІ СПЛАТИТИ ПОДАТИ З ТАКОЇ ОПЕРАЦІЇ. ЗОКРЕМА ЦЕ - ПОСЛУГИ НОТАРІУСА, 1% ПЕНСІЙНОГО ЗБОРУ (ЯКЩО ЦЕ ВАША ПЕРША НЕРУХОМІСТЬ В УКРАЇНІ, ПОТІМ В СУДОВОМУ ПОРЯДКУ ЦЕЙ 1% МОЖНА СПРОБУВАТИ ПОВЕРНУТИ), ТА ДЕРЖМИТО (1% від загальної вартості нерухомого майна).

    НА ЦЬОМУ ФАКТИЧНО ВСЕ: ВИ УКЛАДАЄТЕ ДОГОВІР КУПІВЛІ-ПРОДАЖУ ТА СТАЄТЕ ВЛАСНИКОМ МАЙНА. ЖОДНИХ ІНШИХ ПОДАТКІВ, НЕ ПОВ'ЯЗАНИХ З САМИМ ПРОЦЕСОМ УКЛАДЕННЯ ДОГОВОРУ, ВИ НЕ СПЛАЧУЄТЕ, НА ВІДМІНУ ВІД ПРОДАВЦЯ.

    Всього доброго! Якщо Ви хочете поспілкуватись індивідуально і випрацювати алгоритм дій, натискайте зелену кнопку Звернутися/Обратиться нижче фото! Буду радий допомогти


Похожие вопросы


Кодексы Україна

Кодекс України з процедур банкрутства Кодекс цивільного захисту України Кримінальний процесуальний кодекс України Митний кодекс України Повітряний кодекс України Податковий кодекс України Кодекс адміністративного судочинства України Цивільний процесуальний кодекс України Кримінально-виконавчий кодекс України Господарський кодекс України Цивільний кодекс України Сімейний кодекс України Земельний кодекс України Кримінальний кодекс України Водний кодекс України Кодекс торговельного мореплавства України Про надра Лісовий кодекс України Господарський процесуальний кодекс України Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 213 - 330) Кодекс України про адміністративні правопорушення (статті 1 - 212-21) Житловий Кодекс Української РСР Європейський кодекс соціального забезпечення Бюджетний кодекс України